La enseñanza debe ser por la acción. La educación es la vida; la escuela es la sociedad.

John Dewey

sábado, 5 de noviembre de 2011

Reflexionem...

Aquesta setmana farem només reflexió. I aixó ho farem perquè en tornar de pont se'ns han ajuntat moltes coses que, adjuntarem a la setmana que ve per a arrodonir-ho tot i que no quedin caps per lligar.

Voldria fer una entrada especial agraïnt al programa “Kuentalibros” per publicar els nostres treballs. No saben el que acaben de desencadenar a la nostra classe, parlant en el bon sentit, és clar.



El fet de llegir un llibre y haver de fer un treball sembla la cosa més senzilla i normal de l'univers. En aquest cas nosaltres hem anat més enllà. Ens esforçem per ser vertaderes mestres TIC, per ser mestres del futur.

Com hem fet aixó? Molt fàcil. Hem llegit el llibre i sí, hem fet la reflexió d'aquest i tot el que es sol per normalment. Però a més hem fet videos amb el programa Photopeach amb fotografies i música per consolidar la nostra reflexió i, per a penjar el nostre word, ho hem fet amb una altra eina anomenada Scribd. Què? Sembla que parlo un altre idioma, no? Doncs aquestes són les nostres noves eines, més enllà d'un llibre, un full i un llapis. Més enllà encara d'un arxiu al nostre ordinador.



Ho hem volgut compartir i hem vist que som bones, més del que sospitavem, que sabem fer coses que agraden més que a una professora que s'encarrega dia rere dia de donar-nos més eines per arribar a ser perfectes professionals i es preocupa per a què sapiguem utilitzar-les.

Crec que encara no queda clar el que s'acaba de desencadenar dins la nostra classe...

Algunes vàrem començar atordides per l'enfrontament a una nova situació. Algunes, fins i tot ens vàrem replantejar el nostre futur com a docent. 

M'agradarà? No m'agradarà? Serviré per fer tot aixó? És realment la meva vocació? Preguntes i més preguntes que no deixaven de fluir pel nostre cap. Ara ho tenim clar. Les noves eines, la necessitat intrínseca de voler dominar-les, dur-les a terme, crear i que la nostra creació surti molt més lluny del que esperàvem...No té preu.



L'alegria de saber que accepten publicar els nostres modests treballs, així i tot per sorpresa, després de tot l'esforç abocat a ells, és infinita.

Volem seguir endavant, seguir aprenent, explorar noves TIC's...s'acaba de desencadenar una revolució, però de les bones, de les que el nostre objectiu és arribar el més lluny possible, donar el màxim en tot. Volem seguir creixent professonalment.

Gràcies "Kuentalibros", una altra vegada, per publicar els nostres treballs i deixar que la resta dels volstres seguidors habituals ens coneixin, per deixar-nos traspassar els límits de la nostra aula, les nostres fronteres.

Gràcies Gemma Tur Ferrer, per endinsar-nos al món de l'ensenyament d'una manera tant propera, deixant cada dia més clars els nostres objectius i omplint de satisfacció a totes les que estam a classe al vore com ens desenvolupam cada dia més al món de les TIC's. I congratulations, per totes les felicitacions que estas rebent i dir-te que no només aquestes persones veuen el treball que estas fent, nosatres el sentim i el valoram moltíssim també a la teva classe.



Enhorabona, també, a totes les meves companyes de classe!!
1er Grau Educació Infantil de la Universitat de les Illes Balears, Seu d'Eivissa i Formentera!!

Per cert, la cançó de 4 de copes...us la sabeu ja?
Us la deixo enllaçada amb lletra i tot, eh? No us queixeu...

I a disfrutar del cap de setmana que ja no estem tan saturades...però compte que plou!




Patricia Pinar Roig
☺♥♫

No hay comentarios:

Publicar un comentario